Hoe kan ik een e-mailadres vaker dan 1x gebruiken?

We krijgen soms de vraag of een e-mailadres vaker gebruikt kan worden, bijvoorbeeld wanneer een gezin meerdere boxen huurt, maar het contract wel op een andere naam wenst. Hoe kan je dat aanpakken?

Uitleg

In de basis werkt de software met unieke e-mailadressen, omdat dit de unieke gebruikersnaam wordt waarmee de klant ook zelf kan inloggen.

Omweg

Toch zijn er ook een oplossingen om een e-mailadres alsnog dubbel te kunnen gebruiken. De 1e vraag is of alleen de factuur naar een ander e-mailadres gestuurd moet worden (gebruik dan het veld facturatie e-mail) of dat het contract en de factuur volledig op een andere naam moeten.

Is dit het geval dan je een alias voor hetzelfde e-mailadres gebruiken, zodat je een mailadres dubbel kunt gebruiken. Een alias maak je aan door een + toe te voegen in de mail voor de @. Alles wat je achter het '+' zet telt niet mee. Onderstaande varianten komen dus allemaal binnen op lars@1stalling.nl. Hiermee kan je de klant (en alle andere items) opnieuw aanmaken met hetzelfde e-mailadre.

lars@1stalling.nl

lars+1@1stalling.nl

lars+test@1stalling.nl

⚠️ GOED OM TE WETEN: We weten dat dit niet de mooiste oplossing is, maar op dit moment is het e-mailadres de gebruikersnaam om mee in te loggen, hierdoor kan het exact e-mailadres niet dubbel gebruikt worden. Vraag bij voorkeur om een ander mailadres.