Hoe maak ik een nieuwe (losse/terugkerende) factuur?

Wil je een nieuw factuur aanmaken voor jouw klant? In dat geval is de eerste stap het bepalen of er sprake is van het huren van een plek of dat het gaat om eenmalige kosten voor de verkoop van een extra product of dienst.

De klant huurt een plek

Huurt de klant een plek bij jouw locatie en is er een terugkerende betalingen? Dan worden de facturen automatisch voor je klaargezet in concept, mits alle informatie over de klant en de reservering juist in het systeem zijn gezet. Ga naar de klant en maak een reservering aan, vervolgens zie je het volgende scherm. Klik hier op 'Aanmaken'. Na het opslaan van de factuurregel komt de factuur in concept te staan, klaar om te versturen .

Het gaat om een eenmalige kosten of een extra product

Wil je eenmalige kosten aan een klant factureren voor een extra service/product? Dan kun je ook een los factuur aanmaken. Open eerst de gewenste klant en voeg vervolgens een factuurregel of artikel toe.

Je kunt deze stap vaker herhalen om meerdere producten toe te voegen op de factuur, ben je klaar? Zoek het factuur op in 'Concept' en klik vervolgens op "Download" of "Verstuur" om de factuur definitief te maken.

💡 TIP: Huurt de klant al bij je? En wil je de extra kosten opnemen op de volgende factuur? Kies bij bundel dan 'Toevoegen aan huurfactuur'. Wordt de factuur automatisch verstuurd? Kies dan bij 'Factuur automatiseren' ook voor 'Ja'. Je vind de factuur dan terug in het tablad automatisch i.p.v. concept. Belangrijk hierbij is dat je wel de juiste maand selecteert, hiermee bedoelen we de maand van de factuur waarop dit product meegefactureerd mag worden.

🪄 EXTRA: Zijn het eenmalige kosten die bij meerdere klanten terugkomen? Lees dan eens onze helpartikelen over 'Artikelen'. Dit maakt het makkelijker om deze kosten terugkerend op de factuur te zetten.