Hoe werkt artikelen?

Als je vaak producten of diensten verkoopt welke je los wilt factureren of wilt toevoegen op de huurfactuur is 'Artikelen' de module waar je moet zijn.


Artikelen toevoegen

Dit kan via het plusje rechtsboven, je komt op het volgende scherm. Velden die niet altijd nodig zijn (zoals opstartkosten) kan je leeg laten. Vul '0000' in bij Grootboeknummers als je geen koppeling hebt met een boekhoudprogramma.


Artikel factureren

Vervolgens zijn er meerdere plekken waar je artikelen kunt factureren, namelijk via de klant en via de reservering. De meeste verhuurders factureren vanuit een reservering, zo weet je altijd bij welke plek of voertuig het artikel hoort, maar als je een product volledig los wilt verkopen kan je ook via de klant een artikel factureren. Je kan artikelen kiezen door het 'doosje' te gebruiken bij de plek waar je ook factuurregels toevoegt.

⚠️ GOED OM TE WETEN: Wanneer je een artikel aan een huurfactuur wilt toevoegen moet er in dezelfde maand ook nog een factuur verstuurd worden. Stel het is vanaf 24 juli en factuur van augustus wordt morgen verstuurd, dan kan kan als startdatum op 'Augustus' zetten. Is de factuur voor 'Augustus' al verstuurd? Dan komt het artikel alsnog als los factuur in concept. Wil je de huur en het artikel samenvoegen kies dan de eerste maand die nog niet verstuurd is.


Check ook of beide factuurregel op 'automatiseren' staan als je deze functie gebruikt. Meer lezen hierover doe je hier: Facturen samenvoegen.

💡 TIP: Als je artikelen hebt met een prijs per m/m2. Dan kan je deze artikelen alleen selecteren via de reservering met het voertuig. Via de klant zijn de afmetingen van het voertuig namelijk niet bekend.

Beantwoord dit je vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem

Extra hulp nodig? Neem contact op Neem contact op