Hoe maak ik een creditfactuur aan?

Wanneer je een factuur wilt crediteren gaat dat altijd via een eerder verstuurd factuur. Klik hier op 'Regels / Credit'.

Kies de manier van crediteren

Vervolgens kan je de keuze maken om de factuur volledig of gedeeltelijk te crediteren. Als je het volledige bedrag wilt crediteren kan je direct de groene knop 'crediteren' gebruiken. Wanneer je een gedeeltelijke credit wilt maken, gebruik dan de knopjes 'Gedeeltelijk crediteren' naast de factuurregels.

Als de factuur nog niet betaald is staan de opties ' 'Zet de huidige + creditfactuur op betaald' standaard aan. Als de factuur betaald is staan deze opties standaard uit en moet de terugbetaling worden geregeld.

De terugbetaling

Als de 1e factuur online is betaald kan de terugbetaling eenvoudig via de software worden gestart. Open hiervoor de creditfactuur en klik op 'Refund'. Eventueel kan je de factuur ook handmatig terugboeken, dan kan je via 'Betaalopties' de factuur handmatig op betaald zetten.