Wat is een definitief factuur?

Wanneer je factuurregels aanmaakt via de software komen facturen in concept* te staan, als je deze definitief maakt gebeurt het volgende.

1. Er wordt een factuurnummer aangemaakt

Facturen in concept hebben nog geen factuurnummer, hierdoor kan je gemakkelijk nog dingen, zoals het bedrag en de klantgegevens, aanpassen. Door op 1 van de 2 knoppen te klikken wordt een factuur definitief, hierbij wordt een factuurnummer aangemaakt.

1. De automatische incasso wordt gestart (indien gekoppeld)

Wanneer een factuur definitief is starten we binnen 24 uur de automatische incasso.

1. De factuur wordt naar de boekhouding verstuurd (indien gekoppeld)

Wanneer een factuur definitief is versturen we deze binnen 24 uur naar het boekhoudprogramma.

+ Een factuur kan niet meer verwijderd worden

Door bovenstaande punten kan een definitief factuur vaak niet meer verwijderd worden.

* Met concept bedoelen we facturen die in het filter 'concept' of 'automatisch' staan. Deze zijn niet definitief todat de software deze verstuurd of jij ze handmatig definitief maakt.