Hoe voeg ik een reservering toe?

'Reserveringen' is de plek waar je alle reserveringen van de huurders terug kunt vinden, hier koppel je de klant, gewenste plek, huurperiode en eventueel het voertuig aan elkaar. Nadat alle beschikbare informatie samenkomt tot een reservering kunnen we vervolgens de facturen en het contract automatiseren.


Reservering toevoegen

Een reservering toevoegen kan het makkelijkste via de klant, vervolgens kies je de status en startdatum. Na deze datum kan je de plek selecteren en de prijs opgeven (aanpassingen aan de huurprijs kan in de volgende stap nog!). Voeg als laatste een eventuele notitie toe en klik op 'Opslaan'

💡TIP: Als er nog geen einddatum van de huurperiode bekend is dan kan je deze hebt beste leeglaten, dan zullen we o.a. een factuur blijven sturen, totdat de klant opzegt.


Na de reservering

Nadat je de reservering hebt toegevoegd kun je direct doorklikken op 'Factuurregel aanmaken', welke de informatie overneemt vanuit de reservering, maar je in staat stelt om prijsafsprake door te voeren. Standaard voeren wij een 'Verrekening' door om alle factuurdatums op de 1ste te krijgen.

📝 VOORBEELD: Je verhuurt een opslagruimte voor € 150 per maand. De klant komt op 6 april. De eerste maand krijgt hij/zij een eenmalig aanpassing van (5 / 30 dagen * € 150 = - €25 korting) waardoor het totaal uitkomt op € 125. Vervolgens krijgt hij/zij voor mei de volledige € 150 op de factuur. Hiermee hoef je dus niet elke dag te kijken naar de facturen, maar kan dit teruggebracht worden naar 1x per maand.


Hetzelfde doen wij bij jaarlijkse facturen, maar dan door 5 te delen door 365 en dit is eenmalige verrekening op de factuur te zetten.

Beantwoord dit je vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem

Extra hulp nodig? Neem contact op Neem contact op