De facturen automatiseren, hoe doe ik dat?

De software kan je helpen terugkerende facturen (zoals maandelijks en jaarlijks) te automatiseren. We beginnen hiervoor in de factuur-instellingen via Beheer -> Facturatie.

De juiste instellingen

Zorg dat 'Automatisch aanmaken' op 'Ja' of 'Ja, standaard aan' staat. Vervolgens geef je aan op welke dag je de facturen automatisch wilt versturen. Standaard gebeurt dit 1 maand van tevoren. In onderstaand voorbeeld worden dus op 25 augustus de facturen verstuurd voor de maand september. Met de maand 'september' bedoelen we de huur voor september of jaarfacturen die starten op 1 september.

💡 TIP: Gebruik je automatisch incasso's? Dan is het wellicht handig om de factuurdatum rond de 25e te zetten, op dat moment ontvangen de meeste klanten hun salaris, waardoor er waarschijnlijk minder incasso's zullen mislukken.

Automatiseren

Bij elk factuur in concept staat de optie om de volgende factuur automatisch te versturen. Als ik vandaag (1 augustus) de factuur voor augustus verzend met de checkbox aan, wordt de factuur voor september verplaatst naar automatisch versturen, waardoor deze op 25 september automatisch definitief wordt.

Ik ben vergeten 'volgende factuur automatisch aanmaken' aan te zetten, wat nu?

Of een factuur automatisch verstuurd wordt legt de software vast in de factuurregel. Ben je iets vergeten of wil je het terugzetten kan dit altijd dus nog via de factuurregel.