Hoe werken onderhoudsformulieren?

In 1Stalling is er de mogelijkheid om je bestaande huurder actief te benaderen met de mogelijkheden van onderhoud bij jouw locatie, die doe je via een onderhoudsformulier. Stap 1 is zorgen dat de onderhofdsfunctionaliteiten aan staan. Dit doe je via beheer -> locatie -> gebruik werkplaats.

Vervolgens vind je in het beheer een nieuwe optie terug, namelijk onderhoudsformulier.


Onderhoudsformulier aanmaken

Via het plusje rechtsboven kan je vervolgens per formulieren aanmaken die klanten kunnen invullen. Goed om te weten is dat je per voertuig (of pakket) een ander formulier kan hebben, zo kan je caravans, zeilboten, campers en bijvoorbeeld motoren allemaal een eigen optielijst geven.


Onderhoud toevoegen aan formulier

Wanneer je het formulier toevoegt kan je vervolgens Items aan het formulier toevoegen. Klik hiervoor bij 'Items' op het plusje. Dit zijn de items die een klant vervolgens kan selecteren bij de uitvraag voor onderhoud.

Bij het item kan je kiezen of je een kopie wilt maken van een artikel of een volledig nieuw item aanmaakt. Het voordeel van artikelen gebruiken is dat je deze in de vervolgstappen gemakkelijk kan facturen.


Overige configuratie

Vervolgens kan je naar Beheer -> Huurprijzen en dan per pakket aangeven welk formulier je wilt aanbieden in het klantaccount van de huurders.


Wat ziet de klant?

In het account van de klant (waar hij/zij ook zijn afspraken maakt, facturen ziet en contracten kan ondertekenen) komt er nu een optie voorbij waar hij/zij het gewenste onderhoud kan opgeven.


Terug naar je locatie

De aanvragen komen vervolgens terug in je account. Vanuit hier kan je ze verder oppakken.

⚙️ IN ONTWIKKELING:

Op dit moment werken we aan een complete onderhoudsmodule die het formulier omzet in een servicebon die je vervolgens eenvoudig kan facturen. Voor nu kan je de formulieren overzetten in je eigen systeem of los een factuur van maken.

💡TIP:

Door een onderhoudsformulier te combineren met een nieuwsbrief bereik je de grootste groep mensen voor onderhoud.

Beantwoord dit je vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem

Extra hulp nodig? Neem contact op Neem contact op