Hoe beëindig ik een reservering?

Wanneer een klant niet langer bij je huurt hoef je de reservering niet te verwijderen, maar kun je deze afsluiten via de knop rechtsboven.

Geef vervolgens de einddatum op en de software sluit (of verwijderd) de factuurregel en het contract automatisch. Daarna kan je de klant archiveren via de klant, maar de informatie altijd nog terugvinden voor de administratie.

💡 TIP: De reservering sluiten is vaak onderdeel van een opzegging? Meer lezen over hoe je een opzegging verwerkt? Bekijk dit artikel: Hoe verwerk ik een opzegging

HANDIG OM TE WETEN: De 'sluit'-functionaliteit werkt alleen als je nog geen einddatum hebt gekozen of een eerdere einddatum hebt gekozen. Wil je de einddatum verder in de toekomst hebben? Gebruik dat het potloodje bij de reservering, het contract en de factuurregel om dit eventueel handmatig aan te passen.